Eerste wedstrijd 24H FF

posted by: wim van den Berg
Geschreven: 22 maart 2019

Met spanning hebben we toegeleeft naar onze eerste en gelijk moeilijke wedstrijd, de 24H Fursten Forest. Het werd gehouden in het weekend 23/24 februari. Het is de eerste wedstrijd en seizoensopening van de eb NK Offroad Racing Series 2019 en van de Euro Cup Off Road Racing. Vrijdag 22 feb. zijn we vertrokken naar Fursten Forest in Duitsland om op tijd te zijn voor de papier winkel en de technische keuring, allemaal nieuw voor ons en wel even zoeken en her en der vragen. Gelukkig hebben we hulp vanuit alle hoeken, geweldig.

doc regisrtatiekeuring 1keuring 2

De technische keuring liep heel goed, alles in één keer goedgekeurd. Wel was de brandblusser een probleem, er was vanaf dit jaar al een verplichting om een automatische blus systeem te hebben. Wij dachten vanaf 2020. Hierdoor zijn we van de klasse T2 naar de Specials verplaatst, maar wat maakt dat uit we konden rijden.

Na alle formaliteiten heeft ons service team, Frans en Janneau de auto helemaal gecheckt en de RallySafe ingebouwd voor tijd registatie, waypoint en ingeval van nood. Marc heeft voor de inwendige mens gezorgt en Wim is het roadbook gaan in kleuren. Wim is her en der lang gegaan voor tips van ervaren navigatoren, hun advies op de korte afstanden rustig, rustig rijden, anders is het niet te doen.

Service 1service 3Service 5roadbook

Zaterdag was de dag, toen we opstonden was er al aardig wat spanning, zo'n eerste keer. Richting de start kwam er al aardig wat Adrealine vrij hihi.. om een indruk te krijgen van de start en een stukje SS1 klik hier en hier

Wat we zwaar vonden waren de Special Stage in het donker, klik hier. Het viel Wim niet mee met de navigatie, maar ja we zien het maar als een leermoment z'n eerste keer. Zondag ging al wat beter en we zaten goed in het ritme, totdat we in een bocht met diepe sporen terecht kwamen en het linker voorwiel hapte, twee tellen daarna lagen we op de linker zijkant. Na het indrukken van SOS op de RallySafe was er na 2 min al hulp. Vijf minuten er na was er een Belgische Team die onze auto weer op de wielen had gezet. Fijn dat er teams zijn die meteen helpen shapeau.

zij 1zij 2zij 3zij 4

Al met al een zeer geslaagt weekend mede dank zij Frans en Janneau, zonder extra service is het lastig om dat voor elkaar te krijgen.

Service 4Marc wimTeam 2

Top